HomeProjecten Stedelijk College Eindhoven

Stedelijk College Eindhoven

Eindhoven

De Bonth van Hulten heeft de door DP6 Architectuurstudio ontworpen VMBO-school Stedelijk College Eindhoven (SCE) aan de Oude Bossche Baan in Eindhoven gebouwd. Het resultaat is een kleurrijk, sprankelend, multifunctioneel gebouw. Het middelpunt van Eindhoven-Noord!

De grote druk op het terreinprogramma is opgelost door compacter en hoger te bouwen. Aan de Oude Bossche Baan ontstaat een ruim, goed zichtbaar en bruikbaar plein. De positie van het gebouw en het water op het terrein is zodanig, dat een overzichtelijk en eenvoudig afsluitbaar gebied ontstaat. Door de ligging aan het plein is het gebouw vanaf elke richting goed zichtbaar en door de transparante gevels is er vanuit de omgeving optimaal zicht in het gebouw. De functies van de school als theater en restaurant en de  technische en economische praktijklokalen  zijn transparant en herkenbaar van buiten. Zo steekt de theaterfabriek prominent uit de gevel. Het hele gebouw heeft een laagdrempelige en mede daardoor toegankelijke uitstraling. Een gebouw dat niet op een school lijkt, maar juist de simulatieomgevingen en praktijklokalen in de ‘etalage' zet. Een herkenbare sportentree aan de westzijde ontsluit de sportaccommodatie ook voor avond- en weekendgebruik en een verbinding naar de entreehal van de school zorgt voor een goed zicht en verbinding met de school.

De nieuwbouw gaat fungeren als een ‘maatschappelijke landmark' dat het middelpunt vormt van Eindhoven-Noord. Het gebouw omvat ongeveer 15.000 m2 vloeroppervlak en biedt plaats aan ongeveer 1250 leerlingen. 's Avonds, als het gebouw dienst doet als sportvoorziening, vormt het bouwwerk een kleurig lichtbaken in de wijk.

Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Impressie nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven Impressie nieuwbouw Stedelijk College Eindhoven

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever
  Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland Eindhoven
 • Architect
  DP6 Architectuurstudio BV Delft
 • Constructeur
  lMd raadgevende ingenieurs Rotterdam
 • Installaties
  Cofely gdf svez Oisterwijk
 • Directievoering
  HEVO 's-Hertogenbosch
 • Bouwperiode
  maart 2013 - juli 2014
 • Omvang project
  15.234 m2
 • Projectcategorieën
  Gespecialiseerde Nieuwbouw
  Service & Onderhoud
+