HomeProjecten Renovatie van 16 appartementen naar PassiefHuis, Haarsteeg

Renovatie van 16 appartementen naar PassiefHuis, Haarsteeg

Haarsteeg

Omschrijving:

Zestien woningen in Haarsteeg zijn getransformeerd tot appartementen conform PassiefHuis-norm. De buitenschil is voorzien van een 40 cm dikke isolatielaag met daarin kozijnen met drielaags glas met extreem goede tochtafdichting. Mede door gebruik van slimme balansventilatiesystemen en koudebrugvrije detailleringen wordt maximaal slechts 25 kWh/m2/jaar energie verbruikt.

Energieverbruik

Voor verbouwen op het niveau van PassiefHuis geldt dat het energieverbruik in twee stappen wordt gemaximeerd. De energiebehoefte voor ruimteverwarming mag op jaarbasis niet meer bedragen dan 25Kwh per m². Daarnaast moet de totale energiebehoefte van de woning, inclusief huishoudelijk verbruik, op jaarbasis niet meer bedragen dan 130 kWh per m² primaire energie. Eventueel gasverbruik moet omgerekend worden naar kWh en voor stroomverbruik moet er rekening gehouden worden met opwekkings- en transport verliezen.

Renovatie 16 appartementen naar passiefhuis Haarsteeg Renovatie 16 appartementen naar passiefhuis Haarsteeg Renovatie 16 appartementen naar passiefhuis Haarsteeg Renovatie 16 appartementen naar passiefhuis Haarsteeg

Certificaat

Tijdens het Passief Bouwen Event 2012 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch is het PassiefBouwenKeur-certificaat uitgereikt aan opdrachtgever en eigenaar Woonveste voor het behalen van het PassiefBouwenKeur met een A+ label.

 

Bewuste bouwers

 

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever
  Stichting Woonveste Drunen
 • Architect
  KOW architectuur Eindhoven
 • Technische installatie
  Van Delft groep Drunen
 • Bouwperiode
  maart 2012 - september 2012
 • Projectomvang
  1410 m2
 • Projectcategorieën
  Renovatie
+