HomeProjecten Nyenrode Oranjerie Breukelen

Nyenrode Oranjerie Breukelen

Breukelen

Op het Landgoed worden restauratiewerkzaamheden verricht aan de Oranjerie om deze weer in zijn oude staat terug te brengen.

Restauratie

Niet lang geleden werd de Oranjerie door derden gebruikt als garage (hobby). Men heeft toen in de Oranjerie een verdieping gerealiseerd en een constructie voor een takel.  Deze omloop, stalen trap en alle overige niet originele later bijgeplaatste zaken, zijn uit het interieur verwijderd.

 

Als gevolg van het realiseren van de verdieping zijn vele stenen beschadigd geraakt (door ankers/ pluggen ter bevestiging omloop etc.) en is het metselwerk ernstig vervuild. Het metselwerk wordt middels kalkwassen weer schoon gemaakt om zo het originele uiterlijk terug te krijgen. Alle boorgaten en schades aan stenen worden middels steenreparatiemortel herstelt (op kleur en naderhand zo goed als niet meer zichtbaar).

De huidige betonnen tegels worden vervangen door straatwerk, er wordt weer een werkende verwarming in het omloopkanaal geplaatst zodat men in de winter weer planten in de Oranjerie kan stallen.

Over het omloopkanaal liggen aan de binnenzijde gietijzeren roosters als afwerking. Helaas zijn er een aantal verloren gegaan. Wij laten de kapotte en ontbrekende roosters bijgieten door een smederij.

Op het dak is in het verleden bitumineuze dakbedekking aangebracht. Deze dakbedekking wordt verwijderd en hiervoor in de plaatst wordt een zinken kap aangebracht. Samen met nieuwe zinken goten en hemelwaterafvoeren. Nadat de bitumen zijn verwijderd hebben we veel houtrot en slechte stukken van de onderconstructie geconstateerd. Deze gaan wij vervangen.

Verder worden er nog kapotte ruiten vervangen en al het schilderwerk uitgevoerd.​

Restauratie oranjerie landgoed Nyenrode te Breukelen Restauratie oranjerie landgoed Nyenrode te Breukelen

Feiten & cijfers

+