icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Berlicum

Kasteel de Wamberg

Huys de Wamberg is een 16e-eeuws kasteel in Berlicum, op de grens met ’s-Hertogenbosch. Omringd door een gracht, vormt het kasteel het fraaie middelpunt van landgoed De Wamberg. Het gebied werd in de tweede helft van de 14-eeuw ontgonnen, maar een van de prachtige monumentale panden op het landgoed komt onder de naam Nieuwe Wamberg al voor in geschriften uit 1370. Een rijk stukje Brabantse historie dus.

Status
Gerealiseerd
Bouwperiode
21 september 2017 - 31 maart 2018
Architect
Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundige
Bouwjaar
1575-1600
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
524357
Adres
Wamberg 14, 5258 SM Berlicum
Categorie
Restauratie

Goed de Wamberch

Het ‘goed de Wamberch’ heeft door de eeuwen heen verschillende eigenaren gekend, waarvan het kapittel van de Sint Janskerk uit Den Bosch de oudst bekende is. De familie Van Lanschot gebruikte het enige jaren als buitenverblijf. Het kasteel is sinds enkele jaren in particulier eigendom.

Onze werkzaamheden

De Bonth van Hulten heeft de schil van het gebouw in goede samenwerking met Walter Verhoeven BV vakkundig gerestaureerd. Het complete dak van Huys de Wamberg is in twee fases vernieuwd. Wij restaureerden het onderliggende houtwerk, zoals spanten, dakbeschot en muurplaten. Walter Verhoeven vernieuwde vervolgens het leiwerk. Daarnaast repareerden en vernieuwden we de houten kozijnen en voerden we herstelwerk uit aan metselwerk en natuursteen. Ook de vervanging van een oude lichtkoepel op het dak door een aluminium lichtstraat met wolfseind, maakte deel uit van dit boeiende project. Een project waar we met recht trots op zijn!

Contactpersoon
Tom van Cuijk
Projectleider
tvcuijk@debonthvanhulten.nl