icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breda

Heilige Hartkerk

Breda krijgt er een unieke woonplek bij: wie wil er nu niet wonen in de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan in Breda! De kerk wordt herbestemd naar 20 woningen.

Status
In voorbereiding
Bouwperiode
februari 2021 tot september 2022
Opdrachtgever
Stichting Woonzorg
Architect
Architecten HMV
Bouwjaar
1900
Monumentensoort
Rijksmonument
Monumentennummer
519134
Adres
Baronielaan 22K, 4818 RA Breda
Categorie
Herbestemmen, restauratie

Historie

De Heilige Hartkerk is in 1985 buiten gebruik gesteld. Binnen enkele jaren werd het complex gekraakt. Diverse personen en groepen hebben zich sindsdien voor instandhouding en herbestemming ingezet. In 1995 werd een monumentenstatus afgewezen en in 2000 werd een sloopvergunning afgegeven. In 2002 werd aan het complex (kerk, pastorie en klooster) de status van rijksmonument toegekend. Sindsdien zijn er meerdere plannen voor herbestemming gemaakt terwijl de bouwtechnische toestand verslechterde. In 2009 werd de toren gerestaureerd en in 2014 is er toestemming gegeven voor verdere restauratie en herbestemming.

De woningen

Het project bestaat uit de realisatie van 20 woningen variërend in oppervlak. Zo variëren deze van een studio van circa 50 m2, woningen van 80 tot 130 m2 tot ruimere woningen van circa 120 tot 230 m2. Ieder appartement beschikt over minimaal één eigen parkeerplaats welke is gelegen in de nieuwbouwparkeergarage in het project Heilig Harthof naast de kerk.

Voor meer informatie klik op de onderstaande button.

 

 

Contactpersoon
Alexander de Bonth
Vestigingsmanager
adebonth@debonthvanhulten.nl