HomeProjecten 28 appartementen Waalwijk

28 appartementen Waalwijk

Waalwijk

In uitbreidingsgebied ‘Landgoed Driessen', gemeente Waalwijk, is een project ontwikkeld door De Bonth van Hulten in opdracht van Casade Woondiensten. Het project bestaat uit 28 appartementen (14 huur- en 14 koopappartementen), verdeeld over twee gelijke blokken van drie bouwlagen. Het ontwerp is gecoördineerd door De Bonth van Hulten.

Het gebouw bestaat uit een rechthoekig blok van 44 bij 14 meter.

Op de begane grond bevinden zich 2 appartementen en een overbouwde parkeerplaats voor 14 auto's. Op de kop van het gebouw bevindt zich het hoofdtrappenhuis.

De tweede en derde verdieping bestaan uit 6 appartementen die bereikbaar zijn vanaf een buitengalerij.

Appartementen

De appartementen bestaan uit een hal, 2 slaapkamers, een badkamer, toilet, berging en woonkamer. Aan de woonkamer grenst een privé balkon, buitenruimte of tuin.

Constructie:

De constructie is gefundeerd op een palenfundering met in het werk gestorte balken.

De vloer van de grondgebonden appartementen is een ribcassette vloer.

De dragende wanden zijn uitgevoerd in natte betonwanden.

Galerijen en trappenhuis bestaan uit prefab beton.

Gevels:

De niet dragende gevels bestaan uit een HSB binnenblad.

De galerijgevels en kopgevels zijn voorzien van metselwerk, en gevels aan de balkonzijde zijn afgewerkt met Eternit sidings, met een houtmotief gepotdekseld

Kozijnen:

Buitenkozijnen van het gebouw zijn van hardhout en waar nodig voorzien van screens.

Dakbedekking

Het dak is bedekt met afschot isolatieplaten en een bitumineuze dakbedekking met ballastlaag. Dakranden zijn afgewerkt met aluminium afdekkappen.

Afbouw woningen

Woningen zijn voorzien van zwevende cementdekvloer waarin vloerverwarming is opgenomen. De binnenwanden zijn in 70mm gibo uitgevoerd en alle wanden worden  behangklaar opgeleverd. De badkamers zijn verdiepingshoog betegeld, toiletten tot 1,4 meter met daarboven spuitwerk. Alle plafonds zijn gespoten

Afbouw algemeen

De vloeren en trappen die bestaan uit prefab beton zij afgewerkt met een antislib motief. De begane grond vloer is betegeld met slijtvaste tegels.

Wanden van het trappenhuis bestaan uit schoon metselwerk of zijn afgewerkt met spuitwerk

De plafonds zijn voorzien waar nodig voorzien van (geïsoleerde) houtwol cementplaten. 

De rol van de Bonth van Hulten:

De Bonth van Hulten was hoofdaannemer van het project, in dit geval verantwoordelijk voor het ontwerp en gehele uitvoering van het gehele project.

      

Nieuwbouw 28 appartementen uitbreidingsgebied Landgoed Driessen Waalwijk Nieuwbouw 28 appartementen uitbreidingsgebied Landgoed Driessen Waalwijk Nieuwbouw 28 appartementen uitbreidingsgebied Landgoed Driessen Waalwijk

In uitbreidingsgebied ‘Landgoed Driessen', gemeente Waalwijk, is een project ontwikkeld door De Bonth van Hulten in opdracht van Casade Woondiensten. Het project bestaat uit 28 appartementen, verdeeld over twee gelijke blokken van drie bouwlagen. Het ontwerp is gecoördineerd door De Bonth van Hulten.

Feiten & cijfers

 • Status
  opgeleverd
 • Opdrachtgever
  Casade Woondiensten Waalwijk
 • Architect
  4D architecten Enter
 • Directievoering
  Cofier Projectontwikkeling, Tilburg
 • Bouwperiode
  februari 2010 - december 2010
 • Omvang project
  2.442 m2
 • Projectcategorieën
  Gespecialiseerde Nieuwbouw
+