HomeProjecten 23 woningen PuijAcker

23 woningen PuijAcker

Tilburg

Op de locatie van de voormalige HaVeP fabriek, binnen de ring van Tilburg, heeft De Bonth van Hulten in samenwerking met VolkerWessels Vastgoed, een nieuwe woonwijk ontwikkeld waar 116 grondgebonden, geschakelde koopwoningen worden gebouwd.

De eerste fase 23 woningen zijn onlangs opgeleverd.

De woningen zijn ontworpen volgens de bouwmethode en ontwerprichtlijnen van Pluswonen. Dit concept voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit en is uit te breiden met extra duurzame opties. Het bruto vloeroppervlak per woning is, afhankelijk van het type, ongeveer 130 tot 150 m2 afhankelijk van woningtype. Dit oppervlak is verdeeld over een begane grond, verdieping en een zolder met zadelkap.

Begane grond: entree van de woning met toegang tot een toilet, meterkast en woonkamer. In de entreehal bevindt zich de trap naar de verdieping. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning.

Verdieping: twee of drie slaapkamers en een badkamer. Alle slaapkamers zijn bereikbaar vanuit de overloop. De badkamer is standaard voorzien van een douchebak, toilet en wastafel. Kopers kunnen hiervan afwijken.

Zolder: bereikbaar met een vaste trap vanuit de overloop. Op de zolder bevinden zich de combiketel en mechanische ventilatie. De zolder, beschreven als onbenoemde ruimte, heeft een beukmaat van 5,4 m. De slaapkamer heeft een beukmaat van 4,8 m.

Constructie: de woningen zijn opgetrokken in een prefab beton casco, gefundeerd op mortelschroefpalen en een balkenraster. De houten scharnierkappen zorgen voor stabiliteit van de topgevels.

Gevels: opgetrokken uit twee kleuren wildverband metselwerk. Op het betoncasco zijn hardhouten kozijnen gemonteerd voorzien van HR++ beglazing en ventilatie voorzieningen.

Dakbedekking: bedekt met betonnen sneldekpannen.

Afbouw: woningen zijn voorzien van cementdekvloer waarin vloerverwarming is opgenomen. De binnenwanden zijn uitgevoerd in gipsblokken. De wanden zijn behangklaar afgewerkt, het plafond voorzien van spuitwerk en de natte ruimten zijn betegeld.

De Bonth van Hulten is hoofdaannemer en ontwikkelaar en dus verantwoordelijk voor ontwerp en uitvoering van de woningen.

Puijacker Tilburg Puijacker Tilburg

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever
  PuijAcker BV Amersfoort
 • Architect
  4D architecten Enter
 • Bouwperiode
  oktober 2012 - april 2013
 • Projectcategorieën
  Gespecialiseerde Nieuwbouw
+