HomeProjecten 17 VolkerWessels woningen Waveem

17 VolkerWessels woningen Waveem

Waalwijk

In het centrum van Waalwijk zijn, op de oude locatie van autogarage Waveem, zeventien geschakelde woningen en een woon-zorgcomplex voor 23 bewoners van Amarant gebouwd door De Bonth van Hulten.

In het centrum van Waalwijk zijn, op de oude locatie van autogarage Waveem, zeventien geschakelde woningen en een woon-zorgcomplex voor 23 bewoners van Amarant gebouwd door De Bonth van Hulten.

De zeventien woningen zijn door De Bonth van Hulten ontwikkeld. Het betreft zogenoemde VolkerWessels Basis Plus woningen. Dat zijn standaard woningen, die voldoen aan alle eisen van het bouwbesluit en kunnen worden uitgebreid met extra duurzame opties. Begane grond: entree van de woning met toegang tot een toilet, meterkast en woonkamer; entreehal met trap naar de verdieping; keuken aan de voorzijde van de woning.

Verdieping: twee slaapkamers en een badkamer, allen bereikbaar via de overloop. De badkamer is voorzien van een douchebak, toilet en wastafel.

Zolder: bereikbaar met een vaste trap vanuit de overloop. Op zolder bevinden zich de combiketel en mechanische ventilatie.

Constructie: de woningen zijn opgetrokken in een prefab beton casco, gefundeerd op mortelschroefpalen en een balkenraster. De houten scharnierkappen zorgen voor stabiliteit van de topgevels.

Gevels: opgetrokken uit wildverband metselwerk. Op het betoncasco zijn hardhouten kozijnen gemonteerd voorzien van HR++ beglazing en ventilatie voorzieningen.

Dakbedekking: betonnen sneldekpannen.

Afbouw: woningen zijn voorzien van cementdekvloer en gibo wanden. De wanden zijn behangklaar afgewerkt, het plafond voorzien van spuitwerk en de natte ruimten zijn betegeld.

De Bonth van Hulten was hoofdaannemer en dus verantwoordelijk voor ontwerp en uitvoering van de woningen.

17 VolkerWessels woningen Waveem 17 VolkerWessels woningen Waveem 17 VolkerWessels woningen Waveem 17 VolkerWessels woningen Waveem

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever
  Casade Woondiensten Waalwijk
 • Architect
  4D architecten Enter
 • Directievoering
  Cofier Projectontwikkeling, Tilburg
 • Bouwperiode
  juli 2009 - januari 2010
 • Projectomvang
  2.380 m2
 • Projectcategorieën
  Gespecialiseerde Nieuwbouw

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+