icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 december 2020

Bekijk de Heilige Hartenkerk van binnen!

Binnenkijken in de herbestemde Heilige Hartenkerk

Het eindresultaat van de herbestemde Heilige Hartenkerk in ‘s-Hertogenbosch is te bewonderen op film. De officiële opening werd verricht door Huib van Olden, wethouder van onder andere Erfgoed en Herbestemming Monumenten. De eens zo belangrijke kerk aan de Rubensstraat blijft nu eyecatcher in de wijk. “Wij merken heel sterk dat de buurt het echt fijn vindt dat dit gebouw bewaard is gebleven”, vertelt Jan, een van de nieuwe bewoners.

Behoud door herbestemming

In januari 2019 gaf Alexander de Bonth samen met Huib van Olden, het startsein voor de uitvoering van de restauratie en herbestemming. Halverwege 2020 is deze herbestemming opgeleverd.

Deze herbestemming is in gang gezet door een goede afstemming tussen Bisdom Den Bosch, kerkbestuur Maria Johannes, de gemeente en haar gemeentelijk Herbestemmingsteam Monumenten en initiatiefnemer de Bonth van Hulten. Dankzij het vertrouwen, de durf, ambitie en kundigheid bij restauratie en herbestemming van monumenten, is een representatieve herbestemming van religieus erfgoed bereikt en is behoud van dit gemeentelijke monument nu zeker. De betrokkenheid van de Bosschenaren, de buurt, haar bewoners en vele anderen maakt herbestemming van religieus erfgoed extra bijzonder.