icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 oktober 2021

Onderhoud Fort 't Hemeltje

Het Fort het Hemeltje (officieel: Fort bij 't Hemeltje) is een Nederlands fort tussen Utrecht en Houten. Het is het laatst gebouwde en meest moderne fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en tegenwoordig voor een groot deel in gebruik als kantoorruimte voor verschillende ondernemers, die actief zijn op het gebied van duurzaamheid.

Dit Fort is voor ons inmiddels bekend terrein, doordat wij in 2018 de Flankbatterij, de Remise en het Verbruiksmagazijn hebben mogen restaureren.

Vanaf november 2021 mogen wij opnieuw aan de slag bij dit bijzondere fort. Wij realiseren dan in opdracht van Staatsbosbeheer de onderhoudswerkzaamheden aan kazemat F. Bij deze onderhoudswerkzaamheden gaat het voornamelijk om het herstel van de luiken. Hiervoor is timmerwerk en schilderwerk benodigd. Tot slot wordt ook de afdekking van de luiken in originele staat hersteld.

FortHetHemeltje.jfif

Meer weten over dit project?

Klik hier! Fort 't Hemeltje